upptäck fördelarna med Krinner skruvfundament

fler aktörer inom bygg- och fastighetsmarknaden kräver innovativa och hållbara lösningar 

unika fördelar med krinner skruvfundament

Effektivt

Installationer med skruvfundament kan göras effektivt och med stor  precision utan större påverkan på mark och andra närliggande föremål. Applikationer kan med fördel genomföras på svårtillgänglig och sluttande terräng som vid tex banvallar där man annars måste gräva och shakta i sluttning vilket är både tidskrävande och komplicerat. Krinner skruvfundament kan installeras oavsett väder även under vinterperioden med frost och snö.

Helt Betongfritt

Applikation med skruvfundament har  oslagbara fördelar jämfört med betong. Processstegen är betydligt fler då man bygger med betongfundament; marken måste förberedas och grunden förstärkas innan betongen kan hällas i och förseglas. Sedan måste grunden torka några dagar innan den belastas.

Med skruvfundament är installationstiden betydligt kortare. Installationen kan göras effektivt och hållbart utan några större förberedelser. Efter att grundpunkterna har mätts ut kan installationen påbörjas. Ofta tar installationen
av skruvfundamenten bara en eller två dagar och installationen kan göras oavsett väder och temperatur. Grunden klarar belastning omedelbart efter
installationen vilket innebär att projekt kan fortlöpa enligt tidsplanen.

innovativt och hållbart

Applikation med Krinner skruvfundament möjliggör grundläggning utan jordförsegling. Detta innebär att jordens ekosystem kan förbli ostört och att allt regnvatten som faller på byggplatsen kan sippra ner i jorden under strukturen. Man undviker även skador på grödor och mark i området då inga kemiska medel används och eftersom inget grävarbete eller schaktning är nödvändig förblir området kring arbetsplatsen detsamma. Skruvfundament kan tas bort lika enkelt som de kan installeras och lämnar därför området i samma skick som innan byggarbetet påbörjades. De kan även återvinnas eller återanvändas efter att byggnaden har demonterats.

Krinners skruvfundament har fått bedömning Accepteras av Byggvarubedömningen.
Byggvarubedömningen bedömer byggrelaterade produkter utifrån dess kemiska innehåll, miljöpåverkan under livscykeln och i förlängningen även social påverkan i leverantörsledet. Detta gör Byggvarubedömningen för att främja produktutvecklingen mot en giftfri och god bebyggd miljö samt ansvarsfulla leverantörsled.

Välj rätt skruvfundament för ditt projekt

Skruvfundamenten i E-serien passar för installation av gatubelysning och stolpar. Tillsammans med en excentersats är den justeringsbar och ger en vertikal installation med snygg finish.Applikationsområde

Skruvfundament i F-serien är försedda med rund eller rektangulär fläns. Därmed möjliggörs installation med högsta stabilitet och säkerhet, även vid mycket höga laster.Applikationsområde

Skruvfundamenten i G-serien är utrustade med ett, tre eller fyra gängade skruvhål för fixering. De passar perfekt för snabba, permanenta eller temporära montage av både runda och fyrkantiga stolpar vid projekt som stängsel, skyltar, stolpar mm.

Applikationsområde

Skruvfundament i K-serien är gjorda i plast och är avsedda för enklare installationer som parkbänkar, papperskorgar och skyltar.
Applikationsområde

Skruvfundament i U-serien är speciellt anpassade till de vanligaste dimensionerna av träreglar, perfekt till altan, staket och mindre plank. Finns i många olika utföranden med varierade längder och storlekar.

Applikationsområde

Skruvfundamenten i M serien är försedda med ett centrerat hål med M-gänga vilket möjliggör ett direktmontage i skruvfundamentet. Lämplig för installationer av Attefallshus, carportar samt mer krävande projekt.

Applikationsområde

Skruvfundament i V-serien är förlängningsbara och är därför lämpliga för projekt med krav på både flexibilitet och extremt höga lastvärden.    

Applikationsområde

Skruvfundamentet i X-serien utvecklades för speciella applikationer som kräver hög flexibilitet vad gäller mått. Beroende på kraven tillverkas skruvfundamentet exakt och individuellt.

Applikationsområde

KRD30

Krinner systemlösning

Installationsmaskiner

Vi erbjuder unika installationsmaskiner för applikationer med Krinners skruvfundament. Maskinerna är både designade och tillverkade av Krinner i Tyskland och uppfyller olika krav och har specifika fördelar. De är enkla att manövrera och extremt kraftfulla

Referenser

Referenser och projekt

Vi har haft privilegiet att arbeta med Krinners applikationsmetod på en mängd utmanande och spännande platser runt om i världen och har genom åren samlat på oss en bred portfölj med referenser, här ser du några av dem.

hitta din installatör

krinner certifierade installatörer

Vi har ett stort nätverk av installatörer i hela Sverige. När du anlitar en Krinner installatör får du ditt jobb utfört av ett proffs som har erfarenhet av Krinners systemlösning med skruvfundament och installationsmaskiner. Din installatör kan hjälpa dig med projektering, beräkning och dimensionering av laster samt rådgivning inom mark- och jordförhållanden.  

Miljöstandard

Krinner skruvfundament håller hög miljöstandard

Byggvarubedömningen bedömer byggrelaterade produkter utifrån dess kemiska innehåll, miljöpåverkan under livscykeln och i förlängningen även social påverkan i leverantörsledet. Detta gör Byggvarubedömningen för att främja produktutvecklingen mot en giftfri och god bebyggd miljö samt ansvarsfulla leverantörsled. Krinners skruvfundament har fått bedömning Accepteras av Byggvarubedömningen. Här kan du läsa mer om Byggvarubedömningen och bedömningskriterier 

VILL DU BESTÄLLA SKRUVFUNDAMENT?

Vi hjälper dig att hitta rätt systemlösning för dina projekt

Har du frågor om våra produkter

Tekniska frågor eller funderingar - Kontakta oss idag

Hjälp med dina projekt

Krinners dimensioneringstabell

Vill du veta hur höga laster våra skruvfundament klarar? Vår fördimensioneringstabell kan hjälpa dig i dina projekt och ge dig en första uppskattning.